musicpaper 14/12/13

Written by metadeftero on . Posted in Ιστορία

To νέο πρόγραμμα του Δευτέρου Προγράμματος

Πηγή: www.musicpaper.gr, Γράφει  ο Μιχάλης Γελασάκης

Από Δευτέρα έως Κυριακή η Γιώτα Δελώνα, η Μαρίνα Λαχανά, η Βάνα Δαφέρμου, η Γιάννα Τριανταφύλλη, η Θέσια Παναγιώτου, η Αρχοντούλα Πέτρου, η Έλενα Διάκου, η Πόπη Βάγγερ, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Ηλίας Λιούγκος, ο Δημήτρης Λέκκας, ο Βασίλης Δίπλας, ο Πάνος Χρυσοστόμου, ο Γιώργος Μητρόπουλος, ο Γιάννης Σπυρόπουλος -Μπαχ, ο Νίκος Αϊβαλής και ο Γιώργος Φλωράκης, το “νέο αίμα” των Ραδιοπειρατών του Μικρού Πολυτεχνείου θα είναι οι άνθρωποι πίσω από τα μικρόφωνα του νέου Δευτέρου Προγράμματος.

Στους παραπάνω σημειώστε και τα ονόματα: του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου, του Γιώργου Γιανναράκου, του Αντώνη Μποσκοϊτη, του Φίλιππου Περιστέρη, του Κώστα Λάζαρη, του Κώστα Αδαμόπουλου, του Γιώργου Κόρρα. Θα γίνει επίσης ραδιοφωνική μεταφορά το blog “Κουτσό” σε ειδικές Κυριακάτικες “θεραπείες μνήμης”.

Αυτό που βλέπουμε και σηκώνει πολύ κουβέντα για το κριτήριο της επιλογής και για τη νομιμοποίηση να γίνει κάτι τέτοιο, είναι η προσθήκη στο πρόγραμμα του ιντερνετικού πλέον Δευτέρου Προγράμματος -μέσω του ertopen, ανθρώπων που δεν εργαζόταν στην Ελληνική ραδιοφωνία. Παρ’ όλα αυτά το λογότυπο παραμένει το ίδιο αφού αφαιρέθηκε η συχνότητα από αυτό.

Πρόσφατα, από ομάδα ραδιοφωνικών παραγωγών που συνέχιζαν να κρατάν το Δεύτερο Πρόγραμμα ζωντανό με αγωνιστική διάθεση και πολλές εργατοώρες, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, έγινε σκληρή κριτική προς καλλιτέχνες που πήγαν να κάνουν παράσταση με τον τίτλο Δεύτερο Πρόγραμμα (Παπαδημητρίου, Δάρρα, Μητσιά, Μάνου, Μηλιώκα), γιατί καπηλεύονται το όνομα του σταθμού. Έστειλαν και σχετική επιστολή (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ).   Τώρα, με ποιο κριτήριο γίνεται η προσθήκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ανθρώπων για να κάνουν εκπομπές που κάποιοι από αυτούς δεν έχουν δουλέψει ποτέ στο Δεύτερο Πρόγραμμα; Δεν θα μπορούσε κάποιος να τους κατηγορήσει για την ίδια καπήλευση του ονόματος του Δευτέρου Προγράμματος και την προσθήκη στο πρόγραμμα φίλων και γνωστών εκείνων που αποφάσισαν; Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έγινε κάποια ανοιχτή πρόσκληση προς παραγωγούς και να τεθούν έστω κάποια κριτήρια για την προσθήκη νέων ατόμων…     *


 

Από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το νέο Δεύτερο Πρόγραμμα θα εκπέμπει μέσω διαδικτύου από το ertopen.com, από τις συχνότητες εκπομπής Βραχέων και τους Περιφερειακούς Σταθμούς της Αυτοδιαχειριζόμενης Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Πηγή: www.musicpaper.gr