Α-ΟΡΑΤΟΙ ΣΦΥΓΜΟΙ έκθεση ζωγραφικής Κ.Παπαστεργίου

Βιβλιοπωλείο Λεμόνι, Ηρακλειδών 22
Εγκαίνια 1/3 ώρα: 20:00 Έως 28/3

Το σπασμένο τζάμι ζητά την αιτία.
Η αφηρημένη ζωγραφική γεννά την πέτρα που το έσπασε.
Οι αρτηρίες, οι υπόγειες στοές του σώματος, μαρτυρούν μέσω των παλμών την ύπαρξη ζωής.
Η αφηρημένη ζωγραφική ακούει τους παλμούς και δημιουργεί από την αρχή μια καρδιά.

Επιστημονικό άρθρο για το ΜεταΔεύτερο: Η κατάληψη της ΕΡΤ και η δημιουργία ενός χώρου εναλλακτικής έκφρασης: το διαδικτυακό ραδιόφωνο Μεταδεύτερο

Λαμπρινή Παπαδοπούλου – Αγγελική Γαζή

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019. Δεν είχαμε γίνει μασκοφόροι. Πέντε μέλη του ΜεταΔεύτερου συναντήθηκαν το απόγευμα στο ξενοδοχείο Titania με δύο Ελληνίδες πανεπιστημιακούς.

Το Soundtrack

Το soundtrack του ντοκιμαντέρ “Ραδιόφωνο στο Πατάρι” περιλαμβάνει τραγούδια από τους:

Λένα Πλάτωνος, Ανατολή Μαργιόλα, Βαγγέλη Κορακάκη, Δανάη Παναγιωτοπούλου, USURUM, Λάμπρο Παπαλέξη, και ζωντανές αναμεταδόσεις του Μεταδεύτερου με το βαλιτσάκι των εξωτερικών μεταδόσεων.

Γυμνά Καλώδια

Το Μεταδεύτερο στο διαστημόπλοιο για το φεγγάρι.  Σκηνές από το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.  Πριν το φεγγάρι. 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.  Θανάσης Παπακώστας – Ραδιόφωνο στο Πατάρι.

Εθνικό Θέατρο-Κατάληψη live στο Μεταδεύτερο

Σάββατο 12.00-15:00 Μια φωνή από το χώρο της τέχνης

Συντονιστείτε στην έκτακτη εκπομπή με καλεσμένους από την ομάδα του συντονιστικού της
Κατάληψης του εθνικού θεάτρου και της καθηγήτριας υποκριτικής-σκηνοθεσίας Γεωργίας Μαυραγανη.
Το Μεταδευτερο στέκεται δίπλα στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και καθηγητών του εθνικού θεάτρου και παραχωρεί το βήμα σε μια ζωντανή συζήτηση περί των κινητοποιήσεων , του προεδρικού διατάγματος 85/ 2022 και του αγώνα των φοιτητών και καθηγητών .

Το ραδιόφωνο στο πατάρι, πάει Μεσοποταμία

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, είμαστε καλεσμένοι, και θα πάμε στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας. Βέβαια δεν θα πάμε μόνοι μας, θα πάρουμε και το ντοκιμαντέρ μας, το Ραδιόφωνο στο Πατάρι. Το ραντεβού μας είναι στις 8 το απόγευμα στην οδό Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Τραγούδι τίτλων τέλους: Χαμένη άνοιξη

Το τραγούδι των τίτλων που ακούγεται στο τέλος του ντοκιμαντέρ “Ραδιόφωνο στο πατάρι”, του Θανάση Παπακώστα. Ένα κομμάτι σε στίχους και μουσική της Δανάης Παναγιωτοπούλου, σε ενορχήστρωση και εκτέλεση των Παντελή Ραβδά, Usurum (Σταύρο Ρουμελιώτη & Κοσμά Λαμπίδη) και Δανάης Παναγιωτοπούλου.

Πανόραμα

Δευτέρα 21 /3, στις 15.00

Επιστροφή από Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στη σκληρή πραγματικότητα.
Μας την περιγράφουν οι: Ξύλινα Σπαθιά, Μιχάλης Σιγανίδης, Άγγελος κυρίου..

Ένα κλόουν στην κατάληψη της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου

Παρασκευή 10/02/2023

Είμαι η, το Ουίτσι και σήμερα είμαι εδώ ως ο κλόουν μου που δεν μιλάει και δεν έχει όνομα ακόμα. Δίπλα μου, η Παυλίνα Μάρβιν, είναι σήμερα η φωνή μου. Είμαστε στο 3ο έτος σκηνοθεσίας. Με αφορμή το ΠΔ 85/2022 ξεκινήσαμε την κατάληψη στη δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου.

Το Ραδιόφωνο στο πατάρι πάει Coopenair Festival

Το ραδιόφωνο στο πατάρι, το ντοκιμαντέρ του σταθμού θα προβληθεί στα πλαίσια του 1ου Coopenair Festival / Φεστιβάλ Συνεργατισμού το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 15:00. Το ντοκιμαντέρ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την προβολή του στο Φεστιβάλ, για να στηρίξει το Φεστιβάλ συνεργατισμού στο ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Σάββατο 26/3 στις 10.00 το πρωί, με τον Γιώργο Ι. Αλλαμανή

Συζήτηση στο στούντιο με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Θανάση Παπακώστα για το metadeftero.gr  με τίτλο «Ραδιόφωνο στο Πατάρι».

Περί πολιτικής, πολιτισμού, αυτοδιαχείρισης..

Echoes- Ζωντανός στο φεγγάρι

Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 9μμ

Σήμερα στις 9μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο Μεταδεύτερο Echoes- Ζωντανός στο Φεγγάρι. Παρουσιάζουμε συνοπτικά τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Σωκράτη Μπαρμπουνάκη..

ΣΟΥΕΛ! του Θοδωρή Τσαπακίδη στο Θέατρο 104

Μία τραγικωμωδία σε δύο πράξεις Πρεμιέρα Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Η κα Μπαρμπαρούσου, μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς. Δώδεκα χρόνια νωρίτερα η συμβίωση μαζί τους υπήρξε μία κόλαση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Υπάρχει ο Λαχειοπώλης του ουρανού; Τα κείμενα μιας ραδιοφωνικής εκπομπής μέσα στην ταινία

Γράφει ο Βασίλης Δίπλας

Υπάρχει ο Λαχειοπώλης του Ουρανού; Και πώς είναι το σώμα του, η μορφή του; Φαντάζομαι κάτι σαν τον “Μεγάλο Ερωτικό” που το ’72 ο Μόραλης ζωγράφισε για το δικό μου έργο, μέσα στη Θεομηνία.