Το ραδιόφωνο στο πατάρι, πάει Μεσοποταμία

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, είμαστε καλεσμένοι, και θα πάμε στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας. Βέβαια δεν θα πάμε μόνοι μας, θα πάρουμε και το ντοκιμαντέρ μας, το Ραδιόφωνο στο Πατάρι. Το ραντεβού μας είναι στις 8 το απόγευμα στην οδό Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Αγριάλιτι

γράφει ο Βαγγέλης Γαροφάλλου

Έχει πλάκα το πώς μερικά πράγματα εμφανίζονται ξαφνικά και γίνονται κομμάτι της ζωής σου.
«Εγώ και το Μεταδεύτερο», μου είπανε να γράψω. Ξεκινάω με φλασμπάκ, να πρωτοτυπήσω.

Το Ραδιόφωνο στο πατάρι πάει Coopenair Festival

Το ραδιόφωνο στο πατάρι, το ντοκιμαντέρ του σταθμού θα προβληθεί στα πλαίσια του 1ου Coopenair Festival / Φεστιβάλ Συνεργατισμού το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 15:00. Το ντοκιμαντέρ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την προβολή του στο Φεστιβάλ, για να στηρίξει το Φεστιβάλ συνεργατισμού στο ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Γράμμα από την άλλη πλευρά

γράφει η Θένη Αξιοτοπούλου

Τώρα τελευταία σκέφτομαι αλλιώς τον χρόνο… τελικά ο χρόνος όταν μπαίνει σε αριθμούς δεν είναι τόσο σχετικός.Βέβαια όταν δεν μπαίνει σε αριθμούς, παραμένει μια γη χωρίς σύνορα (πολυπόθητη τώρα, όσο ποτέ). Πόσα χρόνια αυτή η ιστορία με το ραδιόφωνο;

Υπάρχει ο Λαχειοπώλης του ουρανού; Τα κείμενα μιας ραδιοφωνικής εκπομπής μέσα στην ταινία

Γράφει ο Βασίλης Δίπλας

Υπάρχει ο Λαχειοπώλης του Ουρανού; Και πώς είναι το σώμα του, η μορφή του; Φαντάζομαι κάτι σαν τον “Μεγάλο Ερωτικό” που το ’72 ο Μόραλης ζωγράφισε για το δικό μου έργο, μέσα στη Θεομηνία. 

Κραυγάζοντας «αέρα!» στη έφοδο για την ουτοπία

Του Γιώργου Ι. Αλλαμανή

Η πιο μεγάλη ώρα είναι η άδολη προσωπική εμπλοκή στη δράση της Ομάδας. Οχι στα τυφλά. Απ’ τον καθένα ανάλογα με τη δυναμική των ικανοτήτων του. Στον καθένα ανάλογα με την ατέρμονη ενηλικίωσή του. Με αλληλεπίδραση, διαφάνεια και αξιοπρέπεια.