Written by Makis Gartzopoulos on . Posted in Σύντομα νέα

Παρατηρούμε το οξύμωρο φαινόμενο η τέχνη να αναγνωρίζεται ως αναγκαία και θεραπευτική, να αποθεώνεται, να προτείνεται για την καραντίνα, αλλά και να χρησιμοποιείται επικοινωνιακά από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στον πολιτισμό, να μην συμπεριλαμβάνονται σε κανένα από τα επιδόματα που δίνει η ελληνική πολιτεία.

Από την πρώτη στιγμή της καραντίνας οι ηθοποιοί και τα θέατρα μοιράστηκαν τις δουλειές τους, οι μουσικοί έκαναν τα πιο συγκινητικά live από το σαλόνι τους, οι παραμυθάδες μάς είπαν παραμύθια και οι εικαστικοί μάς έκαναν μαθήματα, αλλά και αποτύπωσαν στις εικόνες τους το πρωτόγνωρο της κατάστασης που όλοι βιώνουμε.

Την ίδια στιγμή, για άλλη μια φορά, τα Υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας αφήνουν τους εργαζόμενους στο σύγχρονο πολιτισμό εκτός των μέτρων στήριξης. Ο πολιτισμός για την κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα βαρίδι, και οι άνθρωποι που εργάζονται σε θέατρα, μουσικές σκηνές και άλλους χώρους πολιτισμού, είναι αόρατοι!
Περισσότερα από 12.000 άτομα, συνολικά όλων των ειδικοτήτων στον πολιτισμό, θα μείνουν με μηδέν εισόδημα και θα εξαιρεθούν άδικα από τα μέτρα στήριξης της πολιτείας.

Η διεκδίκηση δεν μπαίνει σε καραντίνα. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον πολιτισμό! Γιατί ο πολιτισμός είναι το όπλο μας απέναντι στην βαρβαρότητα!