Το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Written by Stamatis Parhas on . Posted in Σύντομα νέα

Η δική μας εμπειρία και πολλά ευχαριστούμε

Θεωρούμε υποχρέωσή μας στην τρέχουσα συγκυρία να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για την δεκαετή στήριξη που μας παρείχε, με μόνη αιτία το ότι αναγνώριζε την προσπάθειά μας να παράγουμε και να βοηθάμε να προάγεται το πολιτιστικό έργο στη χώρα μας, φιλοξενώντας μας για συνελεύσεις, συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κτίριό του στην Ερμού και χωρίς ποτέ να αποβλέπει σε οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή ανταπόδοση.

Εμείς στο Μεταδεύτερο, ένα ραδιόφωνο από το 2013 συνεργατικό για τον πολιτισμό, ένα ραδιόφωνο από το οποίο έχουν περάσει λίγες εκατοντάδες παραγωγοί και τεχνικοί, που έχουμε προσφέρει αφιλοκερδώς χρόνο, ενέργεια, γνώσεις, εμπειρία και κόπο για να φέρνουμε τον πολιτισμό, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, τη φιλοσοφία στο ελληνικό ακροατήριο, θέλουμε να καταθέσουμε τη δική μας εμπειρία και σχέση με το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πεζοδρομημένο κομμάτι της Ερμού, κοντά στο Θησείο.

Το κτίριο αυτό μας έχει παραχωρηθεί από τον ΣΕΑ επανειλημμένα όλα αυτά τα χρόνια για τις γενικές συνελεύσεις μας σχεδόν κάθε μήνα τα πρώτα μας χρόνια, όταν αναζητούσαμε το στίγμα και τον δρόμο μας. Επίσης εκεί, μέσα στο κτίριο αλλά και την αυλή και τον κήπο του, έχουμε οργανώσει μεγάλες συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικά γεγονότα. Μας έχει φιλοξενήσει πάντοτε ο Σύλλογος Αρχαιολόγων, παραχωρώντας τους χώρους με μεγάλη προθυμία, εφόσον επρόκειτο πάντα για ενίσχυση του πολιτιστικού μας ρόλου, πάντοτε εντελώς δωρεάν, χωρίς να απαιτήσει από εμάς κανένα είδος αμοιβής ή ενοικίου.

Για εμάς στο Μεταδεύτερο αυτή η συνεργασία υπήρξε πάντα πολύτιμη και ανεκτίμητης αξίας, καθώς ήταν το μοναδικό δημόσιο κτίριο όπου μπορούσαμε να βασιζόμαστε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε δωρεάν, πολύ σημαντικό για εμάς, αφού είμαστε μη κερδοσκοπικός φορέας που βασίζεται στην εθελοντική εργασία, αλλά ακόμα και τις μικρές οικονομικές συνεισφορές των μελών μας, για να καλύπτουμε τις λειτουργικές μας δαπάνες.