Συναυλία του Ziad Rajab – live μετάδοση από το ΜεταΔεύτερο

Written by metadeftero on . Posted in Εκτός έδρας

 

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 10.00 μμ
–  Ζωντανή μετάδοση της συναυλίας του δεξιοτέχνη στο ούτι Ziad Rajab από το  Baumstrasse
Αυτό το Σάββατο το Αυτοδιαχειριζόμενο ΜεταΔεύτερο πάει στο BaumStrasse, τον χώρο τέχνης που έστησαν και λειτουργούν η Μάρθα Φριντζήλα και ο Βασίλης Μαντζούκης στην οδό Σερβίων 8 στον Βοτανικό.

Από εκεί στις 10.00 το βράδυ θα μεταδώσει ζωντανά την συναυλία του ουτίστα Ζιάντ Ρατζάμπ, εξαιρετικού δεξιοτέχνη, δάσκαλου και οργανοποιού, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλέπι της Συρίας και από το 1988 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσίαση της συναυλίας:
Αννα Θεμελή – Γιώργος Ι.Αλλαμανής

Τεχνική επιμέλεια της μετάδοσης:
Μάριος Δήμας, Ελένη Μητροπούλου
…………
= ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΙΑΝΤ ΡΑΤΖΑΜΠ

Από το Χαλέπι στη Θεσσαλονίκη, κι από εκεί στη μουσική χωρίς σύνορα, την διδασκαλία και την οργανοποιία
…..
O Ziad Rajab γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, από Σύρια μητέρα και Παλαιστίνιο πατέρα. Μεγάλωσε έχοντας ακούσματα από τη γιαγιά και τη μητέρα του, οι οποίες έπαιζαν ούτι. Εκεί, πήρε τα πρώτα του μαθήματα. Στη συνέχεια μαθήτευσε κοντά στον ουτίστα Bahjat Durmosh και το μεγάλο γνώστη της θεωρίας της αραβικής μουσικής (maqam) Rashid Al Sufi.

Το 1983 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως ουτίστας συμμετέχοντας στο συγκρότημα του Συλλόγου Καλών Τεχνών του Χαλεπίου “Sabab al arube” και κάνοντας εμφανίσεις σε μουσικές διοργανώσεις της Συρίας, συνεργαζόμενος με άλλους χαλεπιανούς μουσικούς.

Από το 1988 ζεί μόνιμα στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει τις δικές του μουσικές αναζητήσεις δίνοντας συναυλίες, ηχογραφώντας δίσκους, διδάσκοντας μουσική και κατασκευάζοντας όργανα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΙΑΝΤ ΡΑΤΖΑΜΠ

Την επομένη της συναυλίας, ο Ζιάντ Ρατζάμπ θα δώσει στο Baumstrasse ένα Σεμινάριο για το Αραβικό Μaqam και Taqsim. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς όλων των οργάνων, αρχάριους και προχωρημένους, καθώς και σε τραγουδιστές.
Πληροφορίες, εγγραφές: [email protected]
Ωρες σεμιναρίου: 11:00—15:00

Tags: , , ,