Και Αυτό Θα Περάσει… – ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Written by Stamatis Parhas on . Posted in Και Αυτό Θα Περάσει..., Σύντομα νέα

Παρασκευή 09.02.2024, 18:00-19:00, με τον Γιάννη και τη Görkem Σαούλη

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος και δανεισμένος από την επιγραφή της εισόδου της κατοικίας του Γιωργή Παπάζογλου, γιου του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου και της Αγγέλας Παπάζογλου στην Νίκαια (Κοκκινιά).

Εμπεριέχει ταυτόχρονα υπάρχουσα θέση που επιδρά αρνητικά σε ενεστώτα χρόνο αλλά και αισιόδοξη πεποίθηση για αίσια έκβαση στο μέλλον.

Θεωρώντας λοιπόν πως οι καιροί που ζούμε φέρουν περισσότερη άρνηση από γεροσύνη, ελπίζουμε πως οι εκπομπές που επιμελούμαστε για το Μεταδεύτερο θα μπορούσαν στρέψουν τις ψυχές όλων μας, έστω για λίγο, προς την ελπίδα για πιο ευοίωνες μέρες.

Οι εκπομπές θα καλύπτουν τις παρακάτω κατηγορίες θεμάτων:

Α) Μουσική με μόνο κριτήριο την ειλικρίνεια των δημιουργών της σε ότι αφορά τις προθέσεις τους να αποκαλύψουν παρά να πουλήσουν. Ιδιαιτερότητα θα αποτελεί η παρουσίαση μουσικής από την Ανατολία και την κλασική Τούρκικη μουσική μια και η Görkem είναι εξειδικευμένη σε αυτή.

Β) Παρουσιάσεις προσώπων αλλά και δραστηριοτήτων/εκδόσεων από όλους τους χώρους της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής.

Γ) Συζητήσεις για θέματα που χρήζουν σύμφωνα με την άποψη μας περισσότερης προσοχής και που αφορούν στην Ιστορία, κοινωνία, φιλοσοφία, τέχνη κ.α.

Δ) Σχόλια. Κυρίως έκθεση των απόψεων των συντακτών της εκπομπής σε συνάφεια με τη θεματολογία.

Στην πρώτη μας εκπομπή το θέμα είναι απλό αλλά και πιθανά επιβεβλημένο:

Οι παρουσιαστές αυτοσυστήνονται στο κοινό του Μεταδεύτερου μέσα από τον λόγο και την μουσική τους. Είμαστε βλέπετε και οι δύο μουσικοί.

Τέλος κάτι από τον Βαγγέλη Παπάζογλου:

«Άμα τραγουδάς τον πόνο του κόσμου, τραγουδάς και το δικό σου τον καημό. Άμα λες μόνο το δικό σου το ντέρτι δεν είσαι ρεμπέτης… »