Στον βιβλιοφάγο του Μέλιου

Written by metadeftero on . Posted in Σύντομα νέα

Σάββατο 12:00-14:00

με τον Τάσο Καρακύκλα

Ο Μέλιος είναι ένας έφηβος 16 χρονών.Μεγάλωσε σε μια μικρή  πόλη της Μακεδονίας, τα τελευταία χρόνια όμως ζει με τη γιαγιά του  και τον γάτο του, τον Ματσαρόκο, σε μια συνοικία της Αθήνας  κοντά στο Κέντρο. Οι γονείς του μετανάστευσαν στην Σουηδία, για να δουλέψουν και να γυρίσουν “΄αμα τα πράγματα γίνουν καλύτερα”. Πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο, μια και δουλεύει τα πρωινά στο μικροσκοπικό  βιβλιοδετείο του Κυρίου  Κωσταντή, για να συνεισφέρει στα οικονομικά του σπιτιού και να μπορεί να αγοράζει βιβλία, γιατί ξέρετε..”όταν μεγαλώσω θα γίνω Συγγραφέας!”.

Από την εκπομπή “‘Ανέβα μήλο, κατέβα Ρόδι”, που σκάρωσε με τους καλούς του φίλους και παρουσιάστηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, γεννήθηκε ο ” Βιβλιοφάγος του Μέλιου” καταρχάς για να δωσει απαντήσεις στις δικές του ανησυχίες:”Εγώ όμως ΘΕΛΩ να καταλάβω! Πώς γράφεται ένα βιβλίο; Πώς γίνεται κάποιος Συγγραφέας; Ποιό είναι το μυστικό; “

Με όχημα τα βιβλία και  τις ιστορίες που διάβασε, άκουσε, έζησε, δημιουργεί ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό, με υλικά από τη Λογοτεχνία, το Θέατρο, τις προφορικές μαρτυρίες της μικρο-ιστορίας, τις Μουσικές και τα Τραγούδια.Γράφει, ανθολογεί και αφηγείται.Αυτοσχεδιάζει και παίζει.Δημιουργεί ένα Ραδιοφωνικό Σύμπαν και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να το κατοικήσουν παρέα.

Τάσος Καρακύκλας, μπαμπάς του Μέλιου

Tags: ,