Μένουμε σπίτι, με όμορφες μουσικές

Φίλες και φίλοι,

Μέσα στην κατάσταση των ημερών και εφόσον οι αρμόδιοι επιστήμονες και αρχές πρότειναν την παραμονή στο σπίτι και τον περιορισμό των συναντήσεων και συναθροίσεων, πήραμε τη δύσκολη, αλλά υπεύθυνη, απόφαση να σταματήσουμε προσωρινά την παραγωγή νέων εκπομπών, ζωντανών και ηχογραφημένων στο στούντιο. Το πρόγραμμά μας θα σας κάνει παρέα με μουσικές επιλεγμένες από τους παραγωγούς μας μέχρι να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις. Αλληλεγγύη στους διπλανούς μας!

Το Ίδρυμα, Mats Strandberg

Το Ίδρυμα
Mats Strandberg
Μετάφραση: Μαθόπουλος Γεώργιος

Το Ίδρυμα, το τελευταίο βιβλίο του Mats Strandberg, ξεκινάει με τον ήρωά του Γιούελ, να επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι για να φροντίσει την μητέρα του, Μόνικα, που πάσχει από άνοια. Όταν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να την φροντίσει, αποφασίζει να την βάλει σε ένα Ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων.

To UrbanDig Project εξερευνά την τηλεδιάσκεψη ως μέσο διαδραστικής αφήγησης

Στις 29-31 Μαΐου, το UrbanDig Project (www.urbandigproject.org) συντόνισε ένα διαδικτυακό τριήμερο εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης με ελεύθερη είσοδο.

Πώς μπορεί η τέχνη της αφήγησης να εκμεταλλευτεί τη διάδραση, την αυτο-σκηνοθεσία και τους ποικίλους βαθμούς ιδιωτικότητας που η τηλε-διάσκεψη παρέχει σε μια παράσταση; Υπάρχει κάτι στη τηλε-συνδιάσκεψη που να εμπνέει τους καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών; Με την φυσική παρουσία να απουσιάζει, τι νέες δυνατότητες “συνάντησης” με το κοινό υπάρχουν στην τηλεδιάσκεψη;   

Lina_Raül Refree

Τετάρτη 27 Μαϊου στις 10.00

Μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, να αρχίσουν οι πτήσεις ξανά, ταξιδεύουμε στον κόσμο ακούγοντας μουσικές από άλλες χώρες.
Επόμενος σταθμός: Λισαβόνα, όπου θα ακούσουμε την τραγουδίστρια, γόνο δύο γενεών τραγουδιστών των fado Lina (Lina Rodrigues), σε έναν δίσκο αναφοράς στην Amália Rodrigues και συνεργασίας με τον σημαντικό μουσικό παραγωγό Raül Refree, δίσκος με τίτλο τα ονόματα τους: Lina_Raül Refree.

Dave Greenfield

Τετάρτη 6 Μαϊου, 15:00-16:00

Το Μεταδεύτερο τιμά την μνήμη του κιμπορντίστα των Stranglers, Dave Greenfield.

Ennio Morricone

Τρίτη 07/07/2020 – 14:00-22:00

Yπάρχουν αναμφισβήτητα τεράστιες και παγκόσμιες διακρίσεις για τον Ennio Morricone: Βραβεία Όσκαρ και Γκράμι, τρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ένας τιμητικός Χρυσός Λέοντας και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.
Δεν ειναι όμως αυτές για τις οποίες θα θυμόμαστε τον μεγάλο Μαέστρο.΄Η καλύτερα, ας πούμε ότι δεν ειναι μόνο αυτές.

Στη συνείδηση του κόσμου , η τέχνη γραφει στην ψυχή και αφήνει το αποτύπωμά της σε όλες του τις αισθήσεις.

Τα Παιδιά της Παλαιότητας

Πρώτη ακρόαση: Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών – Τρίτη 9 Ιουνίου στις 20:00

Τρίτη 9 Ιουνίου, ημέρα των εν Χίω αγίων Τριών Παρθενομαρτύρων, κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των Παιδιών Της Παλαιότητας με τίτλο Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών από την δισκογραφική Ιnner Εar.

Fabrizio De Andrè

Τρίτη 2 Ιουνίου στις 15:00

Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά στους συναυλιακούς χώρους, συντονιζόμαστε στην ηλεκτρονική σκηνή του Mεταδεύτερου.
Αυτή την Τρίτη στις 15:00 θα ακούσουμε αποσπάσματα από την συναυλία που είχε δώσει ο Fabrizio De Andrè στην Γένοβα το 1979,

O Albert King και ο B.B. King στο Memphis Coliseum

Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 21:00

Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά στους συναυλιακούς χώρους, συντονιζόμαστε στην ηλεκτρονική σκηνή του Μεταδεύτερου.
Σήμερα, 18 Ιουνίου, στις 21.00 θα ακούσουμε ένα μέρος από την συναυλία που έδωσαν ο Albert King και ο B.B. King στο Memphis Coliseum τον Νοέμβρη του 1975.

Casa Μπιάφρα Γιώργος Σκαμπαρδώνης

Casa Μπιάφρα 
Γιώργος Σκαμπαρδώνης
Εκδόσεις Πατάκη 

Η περίοδος της καραντίνας, εκτός του ότι ήταν μία μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα όλων μας, για άλλους ήταν μία ευκαιρία να διαβάσουν (επιτέλους ) τα βιβλία που είχαν αδιάβαστα στη βιβλιοθήκη τους ή να γράψουν. Υπήρχαμε όμως και εμείς, που δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε ούτε σελίδα, πόσο μάλλον να γράψουμε έστω και μία παράγραφο.

I Can’t Breath

Κυριακή 31 Μάη, 19:00 – 21:00

Δευτέρα απόγευμα 25/5/2020 στη Μινεάπολις των ΗΠΑ ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσοβίν έχει ακινητοποιήσει με το γόνατο του  τον Αφροαμερικάνο Τζωρτζ Φλόυντ παρουσία συναδέλφων του και ποζάρει περήφανα με το χέρι στην τσέπη αφαιρώντας τη ζωή του θύματος του. 

Χάρρυ Κλυνν (1940 – 21 Μαΐου 2018)

Πέμπτη 21 Μαΐου, 19:00 – 21:00

Συμπληρώνονται δύο (2) χρόνια απουσίας του Χάρρυ Κλυνν και στο Μεταδεύτερο ετοιμάσαμε ένα δίωρο αφιέρωμα με επιλογές από πρόζες και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που καλύπτουν την δεκαετία 1979-1989.

Μάνος Χατζιδάκις: Αφιέρωμα

Ήταν 15 Ιουνίου 1994 όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έφυγε από το Παγκράτι για να ζήσει μέσα στις μουσικές του κι η σημερινή μέρα, 26 χρόνια μετά, δεν μπορεί παρά να του ανήκει.

Όλη την ημέρα ακούμε συζητήσεις για το Μάνο Χατζιδάκι και τη δικιά του μουσική.

Χάρις Αλεξίου: Αφιέρωμα

Κυριακή 07/06/2020, 13:00-21:00

Η Χάρις Αλεξίου βγήκε στη σκηνή για υπόκλιση, ανακοινώνοντας ότι θα αποσυρθεί από το τραγούδι.
Στο τέλος αυτής της 50χρονης ωραίας συναυλίας, εμείς δημιουργούμε το δικό μας encore και την Κυριακή 07/06/2020 από τις 13:00 μέχρι τις 21:00 διαλέγουμε και μεταδίδουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια της.

Επιμέλεια: Call of tentacles, Κώστας Αδαμόπουλος, Νεφέλη Αρδίττη, Κώστας Λάζαρης, Γιώργος Γεωργιάδης.

Τριήμερο εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης

29-31 Μαϊου 2020

Στις 29-31 Μαΐου, το UrbanDig Project συντονίζει ένα διαδικτυακό τριήμερο εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης με ελεύθερη είσοδο.

Πώς μπορεί η τέχνη της αφήγησης να εκμεταλλευτεί τη διάδραση, την αυτο-σκηνοθεσία και τους ποικίλους βαθμούς ιδιωτικότητας που η τηλε-διάσκεψη παρέχει σε μια παράσταση;  Με την φυσική παρουσία να απουσιάζει, τί νέες δυνατότητες “συνάντησης” με το κοινό υπάρχουν στην τηλεδιάσκεψη;   

Natalia Lafourcade – Un Canto por México, Vol. 1

Τρίτη 12 Μαϊου στις 17:00

Μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, να αρχίσουν οι πτήσεις ξανά, ταξιδεύουμε στον κόσμο ακούγοντας μουσικές από χώρες μακρινές.
Επόμενος σταθμός: Βερακρούζ Μεξικό, όπου έχει τη καταγωγή της η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, σχεδιάστρια μόδας, ηθοποιός Natalia Lafourcade.