95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι

Written by Nefeli Arditti on . Posted in Σύντομα νέα

Παρασκευή 23/10/2020

Στις 23/10/2020 συμπληρώνονται 95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι. Του ανθρώπου που η μουσική του αναμάγεψε τον κόσμο και καθόρισε την πορεία της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως την ξέρουμε σήμερα.
Εκτός από μουσική όμως, ο Μάνος Χατζιδάκις με τα λόγια και τη στάση του δε φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει ούτε να ασκήσει κριτική υψηλού ήθους.


Τέτοιες μέρες προσφέρονται για μεγάλα λόγια και μνημόσυνα. Εμείς όμως στο Μεταδεύτερο αποφασίσαμε να μη μιλήσουμε καθόλου.
Αναστέλουμε το πρόγραμμά μας για 24 ώρες, από τις 08:00 της Παρασκευής μέχρι τις 08:00 του Σαββάτου, και μεταδίδουμε μόνο τη μουσική και τη φωνή του Μάνου Χατζιδάκι: Από την Οδό Ονείρων μέχρι τους Αντικατοπτρισμούς κι από τη Μυθολογία ως τους Όρνιθες και το Μεγάλο Ερωτικό και ενδιάμεσα ακούμε τα Σχόλια του Τρίτου.

Σας προσκαλούμε να αφιερώσετε μαζί μας αυτή τη μέρα στο Μάνο Χατζιδάκι, να ξανακούσουμε μαζί τα λόγια του και να τραγουδήσουμε τις μουσικές του.

Ξεκινώντας από τις 08:00 θα ακουστούν με τη σειρά οι δίσκοι: Το χαμόγελο της Τζοκόντας, Οδός Ονείρων, Αθανασία, Για μια μικρή λευκή αχιβάδα, Μυθολογία, Όρνιθες, Καίσαρ και Κλεοπάτρα, Reflections, Μανταλένα, Επιστροφή, Παραμύθι χωρίς όνομα, Ο κύκλος του CNS, Οι γειτονιές του φεγγαριού, Sweet movie, Για την Ελένη (Β’ εκτέλεση), Ματωμένος γάμος, Χειμωνιάτικος ήλιος (Α’ εγγραφή), Σκοτεινή μητέρα, Χωρίον ο Πόθος, Τα παράλογα, Αμοργός, Παίδες επί Κολωνώ, Αντικατοπτρισμοί, Ο Μεγάλος Ερωτικός, Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς, Τα τραγούδια της αμαρτίας.


Επιμέλεια: Μάκης Γκαρτζόπουλος – Νεφέλη Αρδίττη