Κοινωνικό Ραδιόφωνο – καθημερινή ζώνη

Written by metadeftero on . Posted in Σύντομα νέα

Το Μεταδεύτερο ανοίγει τα μικρόφωνα σε όσους κάνουν την αλληλεγγύη πράξη

Από τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 Πρωτοβουλίες Πολιτών, Κοινωνικά Ιατρεία, Στέκια Πολιτισμού, Κοινότητες Απεξάρτησης, Δομές Αλληλεγγύης, Οργανώσεις για την Ποιότητα Ζωής και συλλογικότητες που πολεμούν την κρίση στην πρώτη γραμμή του πυρός, έχουν τη δική τους καθημερινή ραδιοφωνική ζώνη – και τις δικές τους εκπομπές.

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ στο metadeftero.gr αφήνει πίσω τον φόβο, τις ψευδαισθήσεις ατομικής σωτηρίας, τα λόγια παρηγοριάς των φερέφωνων όσων τίναξαν στον αέρα το Κράτος Πρόνοιας.

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ στο metadeftero.gr δεν κάνει φιλανθρωπία, μπίζνες ή lifestyle. Σήμερα, στα πιο σκοτεινά χρόνια, προσφέρει ένα σταθερό ραδιοφωνικό βήμα σε όσους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την δημιουργία.

Κάθε μέρα, ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.00 με 5.00 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Την επιμέλεια της ζώνης έχει ο Νίκος Μαρκόπουλος.

Στη νέα ζώνη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, με δικές τους εκπομπές οι ακόλουθοι φορείς:

= ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)

ΚΕΘΕΑ Mosaic για τους μετανάστες,

KΕΘΕΑ Εν Δράσει για κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες, KEΘEA Νόστος – Εξάντας με έδρα τον Πειραιά,

ΚΕΘΕΑ Στροφή για έφηβους χρήστες 13-21 ετών,

KEΘEA Διάβαση και

ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση για ενήλικους χρήστες και τις οικογένειές τους.

ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις Πρόγραμμα άμεσης πρόσβασης και παροχής υπηρεσιών σε χρήστες στον δρόμο (streetwork)

= 18 ΑΝΩ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης γεννήθηκαν το φθινόπωρο του 2012 έπειτα από την ανάγκη θεραπευόμενων και θεραπευτών του 18 ΑΝΩ να αντισταθούν και να δράσουν συλλογικά στην Ελλάδα της κρίσης.

= ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ

Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.

= ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS

Οργάνωση για το HIV/AIDS, το Trafficking και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα και στο κόσμο. ACT UP είναι η ακροστοιχίδα Aids Coalition to Unleash Power (Συμμαχία για την αποδέσμευση της δύναμης κατά του Aids) αλλά ο όρος σημαίνει κάνω φασαρία, φέρνω τα πάνω κάτω. H oργάνωση ιδρύθηκε στις ΗΠΑ τα πρώτα χρόνια εμφάνισης του ιού και στη συνέχεια ιδρύθηκαν επιτροπές σε πολλές χώρες. Κάθε εθνική επιτροπή διατηρεί την αυτονομία της και αναπτύσσει ξεχωριστή δράση.

 

= ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Σκοπός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) είναι να προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς. Στόχος του ιατρείου είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο.

 

= ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ενεργοί πολίτες από το χώρο της υγείας ίδρυσαν το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά γιατί η κρίση και η ανεργία αποκλείουν πολλούς συμπολίτες μας από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά παρέχεται εθελοντικά σε ανασφάλιστους δωρεάν ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη.

 

= ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

Το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ υποδέχεται και εξυπηρετεί δωρεάν απόρους, ανέργους και ανασφάλιστους, αποκλειστικά με ιατρική συνταγή. Εφόσον δεν υπάρχει ιατρική συνταγή, υπάρχει δυνατότητα παραπομπής σε δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών.

 

= PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

 

= ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Το Κέντρο Ζωής είναι μία αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1991. Είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα και στηρίζει τα οροθετικά άτομα που ζουν με hiv/aids.

= ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Ο οργανισμός Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία (ΚΧΠΒ) εργάζεται σε διεθνές επίπεδο και προωθεί κάθε δράση, σκέψη και πρωτοβουλία που στοχεύει στον τερματισμό των πολέμων στον κόσμο, αλλά και στην εξάλειψη της βίας και της διάκρισης σε κάθε μορφή τους. Η μεθοδολογία εργασίας του είναι βασισμένη στην ενεργή μη-βία.

= FAIR PLANET

Η Fair Planet είναι ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση που έχει σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, επείγουσας ή αναπτυξιακής, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον Κόσμο. Στόχος της είναι να συμβάλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη ατόμων και κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικές κρίσεις και προβλήματα, είτε αυτά προέρχονται από φυσικές καταστροφές είτε από πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες.

= Savegreekwater – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Η πρωτοβουλία savegreekwater για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012. Δεν έχει καμία χρηματοδότηση και είναι ένα εγχείρημα εθελοντικό ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων και πολιτικών θέσεων που συναινούν στη δημοκρατική και ορθολογική διαχείριση αυτού του πολύτιμου πόρου.

= Επύλλιο

Ομαδα Παραγωγής Τέχνης για Κοινωνικά Ευάλωτες Ομάδες

= ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Αυτοδιαχειριζόμενος Πολιτιστικός Χώρος στον Κεραμεικό

= ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

και άλλες Ομάδες και Συλλογικότητες.

Την επιμέλεια της Ζώνης έχει ο Νίκος Μαρκόπουλος

 

Tags: