Ο χορός των νεκρών, Βαγγέλης Γιαννίσης

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

Ο χορός των νεκρών
Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις Διόπτρα

Τελειώνοντας το βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση , Ο χορός των νεκρών, ένιωσα ικανοποίηση με την επιβεβαίωση της αίσθησης που μου είχε το πρώτο του βιβλίο Το μίσος. Ένας πολλά υποσχόμενος νέος συγγραφέας που κατάφερε να εξελιχθεί και να φθάσει στο τρίτο βιβλίο (το δεύτερο ήταν Το Κάστρο) με κεντρικό ήρωα τον Άντερς Οικονομίδη.

Ένα κύκλωμα παιδεραστών, η συναδελφική προδοσία, η ανάμιξη της εξουσίας, ένας δολοφόνος-τιμωρός και η προσωπική ανάμιξη σε όλα αυτά του επιθεωρητή Οικονομίδη, αποτελούν τη νέα ιστορία του Βαγγέλη Γιαννίση που υποχρεώνει τον αναγνώστη να κλείσει το βιβλίο παρά μόνο όταν φτάσει στην τελευταία σελίδα.

Η γραφή του σε αυτό το βιβλίο δεν διαφέρει από αυτή των δύο προηγούμενων, απλά στον Χορό των νεκρών, κατορθώνει το ένα γεγονός να διαδέχεται το άλλο με μία συναρπαστική αλληλουχία χωρίς να μπερδεύει καταστάσεις, χωρίς να κουράζει αλλά με άρτια δομή και σκελετό κατορθώνει να γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία.

Κατερίνα Σαμψώνα

https://sokari-sokari.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html