Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία, Μιράντα Βατικιώτη

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

13139167_10154188372629532_8279951529052025792_n

Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία
(Ένα ημερολόγιο εξιχνίασης φόνου)
Μιράντα Βατικιώτη
Εκδόσεις: Πικραμένος
Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία. Ένα βιβλίο έκπληξη το όποίο από τις πρώτες σελίδες του χάραξε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου παρόλο που είχα να κάνω με ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ένα πτώμα στη παραλία του Αγίου Βασιλείου (Πάτρα), μια περίεργη θέση του πτώματος, μία λέξη και η ιστορία αρχίζει. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αλεξάκης ο Χατζάκης, ο Πέτρου και μία ολοκληρη ομάδα αναζητεί τον ή τους δολοφόνους. Οι σελίδες του βιβλίου της Μιράντας Βατικιώτη κρύβουν χιούμορ, ατάκες και χαρακτήρες, που ξέχωρα από την ροή της ιστορίας που κερδίζει επάξια την προσοχή και το ενδιαφέρον των αναγνωστών,  μας βοηθά στο να χαρακτεί στο λογοτεχνικό μυαλό μας μια υπόθεση φόνου.

Μια αστυνομική ιστορία με πολύ καλή δομή, χωρίς δαιδαλώδεις περιγραφές  με ένα Γιώργο Παπαδόπουλο να προσπαθεί να αφοσιωθεί στην υπόθεση του φόνου, στον νέο του συνεργάτη – που θεωρεί ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά κατορθώνει να τον αφήσει έκπληκτο- έναν προϊστάμενο που φωνάζει και φέρνει την καταστροφή και τους συνεργάτες του που ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης θέλει ή να εξαφανίσει ή να εξαφανιστεί και πάνω από όλα μια μάνα που τους ξεπερνάει όλους.

Το βιβλίο λοιπόν, Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία (καθοριστικός ο κύριος Ανανίας), της Μιράντας Βατικιώτη συστήνεται στους οπαδούς του αστυνομικού μυθιστορήματος αλλά και σε αυτούς που κοιτούν με δυσπιστία και ενδοιασμό το συγκεκριμένο είδος.

Καλή σας ανάγνωση.

Κατερίνα Σαμψώνα

http://sokari-sokari.blogspot.gr/2016/07/4.html