Να απελευθερωθεί άμεσα ο Μπαρίς Μπαλ – Τρίτη 27/1 09:00 δικαστήρια Θεσ/νίκης

Written by metadeftero on . Posted in Θέματα - Αφιερώματα

πηγή athens.indymedia.org

Την Παρασκευή 23/1 συνελήφθη απ’την Ελληνική Αστυνομία ο τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Μπαρίς Μπαλ, (ενώ είχε επισκεφθεί το Α.Τ. Ευόσμου για έκδοση διαβατηρίου) μετά την ενεργοποίηση εντάλματος της Ιντερπόλ, προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία.

Η ιστορία του ξεκινά από το 1995, όταν το τουρκικό καθεστώς εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του  ενώ ήταν 16 χρονών. Ως μαθητής κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο ριζοσπαστικό και απελευθερωτικό κίνημα νεολαίας της Τουρκίας. Ο Μπαρίς είχε δραστηριοποιηθεί στο σχολείο του μαζί με άλλους συμμαθητές του, εναντίον ενός νόμου που πέρασε η τότε κυβέρνηση και απαιτούσε έλεγχο παρθενίας για να περάσουν τις τάξεις οι μαθητές! Είχε κρατηθεί και βασανιστεί από την αστυνομία, ενώ είχε ενδιαφερθεί  για την περίπτωσή του η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διέφυγε από τα παράλια της Αλικαρνασσού κολυμπώντας προς τη Κω κι από κει μεταφέρθηκε στο Λαύριο. Πολύ σύντομα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου συνέχισε την πολιτική του δράση συμμετέχοντας στους κοινωνικούς αγώνες της περιόδου. Παράλληλα ακολούθησε το δρόμο της μουσικής στην οποία αφιερώθηκε ολόψυχα διδάσκοντας την στο ΤΕΙ Άρτας.

Η ενεργοποίηση του εντάλματος από μια καταδίκη ερήμην, εντάσσεται στην πολιτική καταστολής που έχει εξαπολύσει το τουρκικό κράτος σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων. Τα τελευταία χρόνια, μέχρι και σήμερα, παρατηρούμε να αυξάνονται με ένταση οι διώξεις σε βάρος Τούρκων πολιτικών προσφύγων και να σέρνονται στα ελληνικά δικαστήρια και τις φυλακές προκειμένου να εξεταστούν και να εκτελεστούν εντάλματα έκδοσής τους στην Τουρκία λόγω της πολιτικής τους δράσης – Πολιτική δράση που η δίωξή της έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα στην ατζέντα των διμερών σχέσεων ελληνικού και τουρκικού κράτους

Ο Μπαρίς Μπαλ, αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από το 1995, απειλείται με έκδοση στην Τουρκία και την Τρίτη 27/1 περνά από δικαστικό συμβούλιο στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Καμιά έκδοση Τούρκων Πολιτικών Προσφύγων

Λευτεριά στον Μπαρίς Μπαλ

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Όλοι και όλες στα Δικαστήρια την Τρίτη 27 Γενάρη στις 9 το πρωί.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης