Μικρά Απογευματινά || Elektronik Meditation feat Savina Yannatou & Harris Lambrakis

Written by metadeftero on . Posted in Σύντομα νέα

Μεγάλη Δευτέρα 2.04.2018 στις 18:00

Ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζει το project “Elektronik Meditation” με τη Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή) και τον Χάρη Λαμπράκη (πλήκτρα, νέυ), στα πλαίσια των Μικρών Απογευματινών σε μια ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα και τις προκλήσεις του αυτοσχεδιασμού.

ELEKTRONIK MEDITATION :
Μια σύμπραξη ήχου και εικόνας, βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη.
Ο Γ. Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).
Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια.
Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς (Arve Henriksen, Christian Fennesz, Arthur Bull, Eivind Aarset, Θοδωρή Ρέλλο, Φλώρο Φλωρίδη, Λένα Πλάτωνος κλπ) και εχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία και Τουρκία.

Η Deniz Αγγελάκη, χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη τεχνική live painting και προβολής, δίνει έμφαση στο χρώμα, στις λεπτομέρειες της στιγμής, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον, μια εικαστική προέκταση της μουσικής του Γ. Αναστασάκη.

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ :
Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ Εδώ Λιλιπούπολη. Έχει από τότε συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους συνθέτες (Μ. Χατζιδάκις, Λ. Πλάτωνος, Μ. Γρηγορίου, Δ. Μαραγκόπουλος, Β. Κατσούλης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Κυπουργός κ. α.). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους και συμμετοχές σε δίσκους.
Τα τελευταία εικοσι χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής. Με το σχήμα Primavera en Salonico έχει εκδώσει αρκετούς δίσκους (στην ECM) και έχουν δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ :
Ο Χάρης Λαμπράκης είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, δεξιοτέχνης στο νέυ, με πλούσιες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων και από το 2006 έχει σχηματίσει το συγκρότημα “Χάρης Λαμπράκης Quartet”.