Αθηναϊκό μπλουζ, Πολυχρόνης Κουτσάκης

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

Αθηναϊκό μπλουζ
Πολυχρόνης Κουτσάκης
Εκδόσεις Πατάκη,
Το Αθηναϊκό Μπλουζ εκδόθηκε ταυτόχρονα σε Αγγλία, Ελλάδα, ΗΠΑ , Αυστραλία και όχι άδικα.
Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του, ο Πολυχρόνης Κουτσάκης  κατορθώνει να αποδώσει  το ύφος του βιβλίου του και τη δομή των ηρώων του, χωρίς να χρειαστεί να επιστρατεύσει περίτεχνες περιγραφές. Τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, τέσσερις φίλοι, ο Στράτος, η Μαρία, ο Ντραγκ (ή Κώστας), και η Τέρι ,μπλέκονται στο μυθιστόρημα, με τους μεγάλους έρωτες  και με την περίεργη σχέση ενός ζευγαριού να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Η γραφή του Π. Κουτσάκη είναι γοητευτική, σε συνεπαίρνει με την ουσία των λέξεων και της καταγραφής των καταστάσεων των ηρώων του, με αποτέλεσμα το βιβλίο να  διαβάζεται απνευστί, ικανοποιώντας  τους αναγνώστες του είδους και όχι μόνο.

Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς του Στράτου Γαζή.

Τόσο γλυκιά, τόσο οικεία, ψύχραιμη… Κόντευα να ξεχάσω ότι με είχε καλέσει εκεί για να συζητήσουμε πώς θα σκοτώσω τον άντρα της.

Ο Στράτος Γαζής δεν θέλει να τον αποκαλούν επαγγελματία δολοφόνο. Είναι φροντιστής. Φροντίζει για πράγματα που λέγονται ψιθυριστά. Που όσοι τα ξεστομίζουν, ως εντολές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά γι’ αυτά και δεν θέλουν έπειτα να ξέρουν τι συνέβη και πώς. Θέλουν μόνο να μάθουν ότι η δουλειά ολοκληρώθηκε. Ο Στράτος είναι ο άνθρωπός τους, αλλά με μία προϋπόθεση: πρέπει η έρευνά του να έχει αποδείξει ότι ο στόχος του αξίζει να πεθάνει. Καθώς γύρω του η κρίση αλλάζει τα πάντα στη χώρα, ο Στράτος βρίσκεται μπλεγμένος ανάμεσα στον πιο αγαπητό δικηγόρο της Ελλάδας και στην πανέμορφη γυναίκα του, ηθοποιό και μοντέλο. Και οι δύο θέλουν να τον προσλάβουν, αλλά ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια; Με τη βοήθεια των τριών αγαπημένων παιδικών του φίλων, του Ντραγκ, αστυνομικού του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Μαρίας, που είναι ο μεγάλος έρωτας και των δυο τους, και της Τέρι, μιας τρανσέξουαλ πόρνης πολυτελείας, ο Στράτος θα ανακαλύψει πως η αλήθεια, σε διαλυμένους έρωτες και οικογένειες με πολλά μυστικά, είναι μια πολύ σχετική υπόθεση…

 
 
(Από το οπισθόφυλλο )
 
Κατερίνα Σαμψώνα