Τριήμερο εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης

Written by Maria Logiotatidou on . Posted in Σύντομα νέα

29-31 Μαϊου 2020

Στις 29-31 Μαΐου, το UrbanDig Project συντονίζει ένα διαδικτυακό τριήμερο εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης με ελεύθερη είσοδο.

Πώς μπορεί η τέχνη της αφήγησης να εκμεταλλευτεί τη διάδραση, την αυτο-σκηνοθεσία και τους ποικίλους βαθμούς ιδιωτικότητας που η τηλε-διάσκεψη παρέχει σε μια παράσταση;  Με την φυσική παρουσία να απουσιάζει, τί νέες δυνατότητες “συνάντησης” με το κοινό υπάρχουν στην τηλεδιάσκεψη;   

Με ανοιχτη πρόσκληση μέχρι τις 20/5 αναζητήσαμε  αφηγητές και live-artists-όπως συχνά αποκαλούνται οι καλλιτέχνες των οποίων το βασικό περιεχόμενο παράστασης είναι η ίδια η σχέση με το κοινό- για να διερευνήσουμε πώς η παραστατική τέχνη μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τηλεδιάσκεψης και τη διάδραση στο διαδίκτυο. Τους καλέσαμε  να ανταλλάξουν μεταξύ τους εμπειρίες, ιδέες και τεχνικές και να συν-σχεδιάσουν 3 παραστάσεις .Συντονίζοντας το εργαστήριο, διευκολύνουμε μια ομαδική διαδικασία έρευνας σε ένα πεδίο που απασχολεί την Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project καλλιτεχνικά από την έναρξη του lock-down. Έχοντας ήδη δουλέψει στη σχέση χορού και διαδικτύου, τώρα φέρνουμε τον λόγο στο προσκήνιο. 

Το ανοιχτό αυτό κάλεσμα βρήκε θερμή ανταπόκριση κι έτσι διαμορφώθηκε μία ομάδα από 17 αφηγητές και 8 live- artists που θα στελεχώσουν τις δραστηριότητες του τριήμερου εργαστηρίου.

Πληροφορίες διεξαγωγής

Το εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης που συντονίζει η ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project θα γίνει μέσα από την πλατφόρμα Zoom τις ακόλουθες μέρες και ώρες (ΕΕΤ)

Παρασκευή 29/5 18:00-21:00

 Σάββατο 30/5 18:00-21:00

 Κυριακή 31/5 11:00-14:00

Συντονιστές  

Ειρήνη Αλεξίου:  Είναι συν-ιδρύτρια της Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project, χορογράφος, χορεύτρια, live-artist, yoga instructor και απόφοιτη θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ. Το βραβευμένο live-art “Ευρυδίκη” που συν-δημιούργησε με την Katerina Kokkinos Kennedy προσφέρει δωρεάν από το lock-down και μέχρι τέλος Μαΐου σε μια εκδοχή για τηλεδιάσκεψη. Πληροφορίες για συμμετοχή εδω https://www.urbandigproject.org/single-post/2020/05/05/Eurydice–Digital-Performance-May-2020

Οδυσσέας Βελέντζας BEcon, MSc in Organizational Behavior: Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής ηγεσίας και facilitator. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διεθνείς οργανισμούς, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεθοδολογίες που εφαρμόζει είναι: Open Space Technology, Appreciative Inquiry, Circle Practice, Collective Mind Map κ.α.

Γιώργος Σαχίνης:  Είναι συν-ιδρυτής της Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project, σκηνοθέτης και πολιτικός μηχανικός. Συμμετέχει ενεργά στον συντονισμό των περισσοτέρων από τις συμμετοχικές διαδικασίες έρευνας και υλοποίησης καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων σε γειτονιές (Νέος Κόσμος, Ομόνοια, Στρέφη, Κυψέλη, Δελφοί, Κόρινθος, Αδριάνειο, κ.α.) της ομάδας.

Oργάνωση Παραγωγής – Επικοινωνία :

Μαρία Λογιωτατίδου- Ματίνα Μάγκου- Νάντια Σιώκου

email:   [email protected]

FB :      https://www.facebook.com/Digital-Live-Art-UrbanDig-Project-103247121366072/

Το εργαστήριο  επιλέχθηκε να στηριχθεί από το Federation for European Storyteling (https://fest-network.eu/) και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe.