Σελίδες ουτοπίας

Written by metadeftero on . Posted in Σύντομα νέα

Πέμπτη, 6/11 14:00-15:00

με τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο

Τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Κοτάκη φιλοξενούμε σήμερα στο metadeftero.gr.

Γεννημένος στην Πόλη, είναι οικονομολόγος και αγαπά τις γάτες!!! Τα βιβλία του “Ιρίνα” και “Υπόσχεση” έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Ένα άλλο βιβλίο του ο “Jannis” στην πρωτότυπη γλώσσα, τα Αγγλικά, που έχει γραφεί, σύντομα θα εκδοθεί στο εξωτερικό.

Το τελευταίο πόνημα που πρόσφατα τελείωσε, είναι η “Ελένη” κσι πρόκειται να εκδοθεί σε μερικούς μήνες από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι όπου θα παραβρεθεί στην Παγκόσμια 1η της θεατρικής παράστασης “ΜΑΤΑΡΟΑ” θα μας μιλήσει για το γεγονός αυτό:

Το αίτημα του Mataroa είναι το διαχρονικό και ανικανοποίητο αίτημα της Γαλλικής Επανάστασης. Μια ζωή, ένας κόσμος με ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύ

ΜΑΤΑΡΟΑ ήταν το καράβι της εξόδου το 1945, από τη χώρα, στις αρχές του εμφυλίου, με ομάδα Ελλήνων διανοούμενων και επιστημόνων, που αργότερα διέπρεψαν διεθνώς, με γαλλική υποτροφία.

Επικεφαλής της ομάδας των 130 ήταν ο αρχιτέκτονας Πάνος Τζελέπης. Συνταξιδιώτες, οι φιλόσοφοι Κορνήλιος Καστοριάδης, Κώστας Παπαϊωάννου, Κώστας Αξελός και Μιμίκα Κρανάκη, ο ιστορικός Νίκος Σβορώνος, οι αρχιτέκτονες Αριστομένης Προβελέγγιος, Γιώργος Κανδύλης, Τάκης Ζενέτος, Εμμανουήλ Κινδύνης, Αθανάσιος Γάττος, Κωνσταντίνος Μανουηλίδης, Νικόλας Χατζημιχάλης και Πάνος Τσολάκης, ο κινηματογραφιστής Μάνος Ζαχαρίας, οι γλύπτες Μέμος Μακρής, Κώστας Κουλεντιανός και Νέλλη Ανδρικοπούλου, ο ζωγράφος Ντίκος Βυζάντιος, ο μαέστρος Δημήτρης Χωραφάς, οι ποιητές Μάτση Χατζηλαζάρου και Ανδρέας Καμπάς, η συγγραφέας Ελλη Αλεξίου, οι φιλόλογοι Εμμανουήλ Κριαράς και Σταμάτιος Καρατζάς, οι γιατροί Ανδρέας Γληνός και Ευάγγελος Μπρίκας, και πολλοί άλλοι. [Enet]

 

 

 

 

Tags: , ,