ο σύνδρομο της Περσεφόνης, Γιώργος Κώνστας

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο

to-syndromo

Το σύνδρομο της Περσεφόνης

Γιώργος Κώνστας

Εκδόσεις: Δίαυλος

Το σύνδρομο της Περσεφόνης είναι ένα βιβλίο που ο αναγνώστης μπορεί να το δει από διάφορες οπτικές γωνίες. Από αυτή της ψυχιατρικής πλευράς, ως φαινόμενο κοινωνικής ψύχωσης ή από αυτή του μεταφυσικού φαινομένου, επηρεασμένοι από τη μυθολογία και το δέος που προκαλούν ακόμα και τώρα, μέρη και τοποθεσίες.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Αθήνα και στην Ελευσίνα, εμπνευσμένη από τα Ελευσίνια Μυστηρία. Τρεις φιγούρες, θεϊκές, αποφασίζουν ξεφύγουν από την σκόνη των αιώνων και να κάνουν την εμφάνισή τους αλλά κανείς δε μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο και τον τόπο προέλευσής τους. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται το ίδιο ξαφνικά. Στο μεταξύ παρατηρείται το φαινόμενο της εξαφάνισης κοριτσιών ενώ άλλα πέφτουν σε νεκροφάνεια και μάζες κόσμου αποφασίζουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους .
Ένα βιβλίο ιδιαίτερο, με αρκετή φαντασία, με άρτια δομημένους χαρακτήρες, με τα θεατρικά στοιχεία να είναι εμφανή και διάσπαρτα στις περιγραφές του συγγραφέα, μιας και προέρχεται από το χώρο του θεάτρου. Μια υπόθεση , που αν εξαιρέσει κανείς το στοιχείο της φαντασίας θα μπορούσε να ειναι όντως το αποτέλεσμα μιας κοινωνίας σε παρακμή που αναζητά μια λύτρωση έστω και ακραία.

http://www.sokari-sokari.blogspot.gr/2014/10/blog-post_22.html

Κατερίνα Σαμψώνα

http://

Το σύνδρομο της Περσεφόνης Γιώργος Κώνστας Εκδόσεις: Δίαυλος from katerina sampsona on Vimeo.