Ο πόλεμος του Έρνεστ Χέμινγουεϋ

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

Οι περιπέτειές του ως ανταποκριτή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πόλεμος του Έρνεστ Χέμινγουεϋ. Οι περιπέτειές του ως ανταποκριτή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Mort Terry
Μεταφραστής : Λαμπράκος Γιώργος
Εκδόσεις Πατάκη
Έχουμε ακούσει πολλά για τον Έρνεστ Χέμινγουεϋ, όχι μόνο για το έργο του αλλά και για τη ζωή του. Ήταν από τους συγγραφείς που έμπλεκε τη συγγραφή με τις εμπειρίες του σε σημείο που παρατηρείται ότι δεν κατέγραφε, δεν ακολουθούσε απλά τους ήρωές του, αλλά ήταν οι ήρωές του.

Αυτοκαταστροφικός γράφουν, αλκοολικός, καταθλιπτικός, παρόλα αυτά ήταν παρών σε πολέμους και στον Ισπανικό Εμφύλιο. Στο βιβλίο του Terry Mort, Ο Πόλεμος του Έρνεστ Χέμινγουεϋ μας δείχνει ότι ο Χέμινγουεϋ ήταν και κάτι περισσότερο από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Πάντα η πρόκληση μας τραβάει τη προσοχή, αλλά στο βιβλίο βλέπουμε τον Έρνεστ Χέμινγουεϋ μέσα από τα ιστορικά γεγονότα. Πάντα κοντά στο θάνατο, να εμπνέεται από εκείνον , να ζει στα ορια και όλος ο συναισθηματισμός και η ειλικρίνεια των περιστάσεων να  αποτυπώνονται στο χαρτί, με το ανάλογο βέβαια λογοτεχνικό φίλτρο. Ο Mort κατορθώνει να μας μεταφέρει το κλίμα, μιας και η εμπερία του στο στρατό τον βοηθά στο να ξεχωρίσει τον άνθρωπο, τον ρεπόρτερ και πάνω από όλα τον συγγραφέα Χέμινγουεϋ.

Γοητευτική προσωπικότητα ο Έρνεστ Χέμινγουεϋ, ανέξάρτητα από τα σκοτεινά του σημεία και πάντα θα μας κεντρίζουν τη προσοχή τα βιβλία που αναφέρονται στη ζωή του.

Κατερίνα Σαμψώνα

https://sokari-sokari.blogspot.com/2019/06/blog-post_16.html