Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης Imogen Edwards – Jones

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης
Imogen Edwards – Jones
Μετάφραση Αναστασία Καλλιοντζή

Εκδόσεις Διόπτρα

Διαβάζοντας τις μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης (μια ιστορία έρωτα εξουσίας και προδοσίας στη σκιά του Ρασπούτιν), ομολογώ ότι ήμουν προκατειλημμένη, τουλάχιστον στις πρώτες σελίδες, λόγω εξωφύλλου και τίτλου.

Στη πορεία βέβαια όλα άλλαξαν. Ένα βιβλίο 575 σελίδων διαβάστηκε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο κατανοώντας για το ποιο λόγο η συγγραφέας Imogen Edwards – Jones, έχει τόση επιτυχία και γιατί η σειρά της Babylon, έγινε σειρά στο BBC.
 Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρωσία, στην Αυλή των Ρομανόφ, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο τρομερός Ρασπούτιν.
Δυο αδερφές από το Μαυροβούνιο, κόρες του τοπικού εκεί βασιλιά, που παντρεύτηκαν ισχυρούς άντρες της Ρωσίας και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπουν στην Αυλή του Τσάρου και της Τσαρίνας. Χρησιμοποιώντας όσα μέσα διέθεταν και είχαν κληρονομήσει από τη μητέρα της, όπως μάγια, μαντζούνια, παρεκκλίσεις σε πνεύματα, μπόρεσαν να μπουν στην βασιλική αυλή πληρώνοντας όμως το αντίτιμο.
Η γραφή της Imogen Edwards – Jones είναι κινηματογραφική για αυτό και όταν τη διαβάζεις έχεις την αίσθηση ότι βλέπεις σειρά εποχής, από εκείνες που κλείνεσαι στο σπίτι μέχρι να δεις όλον τον κύκλο. Κατορθώνει να τραβήξει τη προσοχή του αναγνώστη, οι περιγραφές, τόσο των ηρώων της όσο και των συνθηκών που επικρατούσαν τότε στη Ρωσία έρχονται με επιτυχία να προστεθούν στην καταγραφή της ιστορίας.
Τέλος, αυτός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος είναι ο Ρασπούτιν σε συνδυασμό με τον μυστικισμό που επικρατούσε γύρω του.

Κατερίνα Σαμψώνα 

https://sokari-sokari.blogspot.com/2020/01/imogen-edwards-jones.html