Οι διακόσιες κλειτορίδες της Μαρίας Βοναπάρτη

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο

upl54f46c53d189e

Οι διακόσιες κλειτορίδες της Μαρίας Βοναπάρτη
Αλίξ Λεμέλ
Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής
Εκδόσεις: Πατάκη

Διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο της Αλί Λεμέλ, ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που βγάζεις είναι ότι η απόγονος του Ναπολέοντα, μόνο συνηθισμένη δεν ήταν. Ανήσυχο πνεύμα, επινόησε μια έρευνα για τις ανατομικές αιτίες της γυναικείας ψυχρότητας, λέγοντας ότι μελέτησε 200 κλειτορίδες προκειμένου να επιβεβαιώσει την άποψή της.

Η έρευνα όμως αυτή, αποτέλεσε αφορμή για να συναντήσει τον Φρόυντ. Στην ουσία επιδίωξε με κάθε τρόπο να έρθει σε επαφή μαζί του.  Για αρκετά χρόνια θα καταγραφεί μια πολυτάραχη φιλία, μέσα από την οποία ο Φρόυντ θα έρθει σε δύσκολη θέση αρκετές φορές προσπαθώντας να υπερασπιστεί της θεωρία του. Και κυρίως όταν ο δάσκαλος γινόταν μαθητής και ο μαθητής έπαιρνε τη θέση το δασκάλου.
” Ο Φρόυντ δε καταλαβαίνει τι τον περιμένει. Κατασυγκινημένος , νόμιζε ότι άνοιξε την πόρτα στην απόγονο του ινδάλματός του, του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, νόμιζε ότι είχε να κάνει με μία πολύ καθώς πρέπει πριγκίπισσα την οποία σκόπευε να φέρει στα νερά του, στη θεωρία του, του εντελώς κολπικού οργασμού. Βρίσκεται όμως αντιμέτωπος με μια βάρβαρη που τον αρπάζει από το λαιμό, έναν λαιμό κουρασμένο, καθώς υποφέρει από γάγγραινα στη γνάθο και τον οδηγεί  στα δικά της νερά. στη μεριά των Αμαζόνων…”
Κατερίνα Σαμψώνα