Μιχάλης Σιγανίδης, ζωντανή μετάδοση από το six d.o.g.s.

Written by metadeftero on . Posted in Εκτός έδρας

Παρασκευή 30/1 21:30

παρουσίαση Γ. Χριστοδουλόπουλος, τεχνική επιμέλεια Μ. Δήμας, Α. Αναστασάκης
Ο Μιχάλης Σιγανίδης επιστρέφει στο six d.o.g.s μετά την κυκλοφορία του δίσκου του με τίτλο 97%, με το κουιντέτο Siganidae 5 το οποίο αποτελούν: ο ίδιος (κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, tapes), ο Λευτέρης Μουμτζής (φωνή, ηλεκτρικό μπάσο, ηλ. κιθάρα), ο Χάρης Λαμπράκης (πλήκτρα, tapes, νέι), ο James Wylie (άλτο σαξόφωνο) και ο Κώστας Αναστασιάδης (τύμπανα).

Στην συναυλία αυτή θα γίνει αναδρομή σε όλη την δισκογραφία του Μιχάλη Σιγανίδη και θα ακουστούν ποιήματα των: Μ. Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ.Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη, μαζί με ηχητικά θραύσματα. Θα προβληθούν ακόμα τα μικρού μήκους βίντεο που επιμελήθηκε ο Γιάννης Πειραλής: Οι μπαγκέτες του Κώστα Αναστασιάδη, Σκύμνοι ωριόμενοι, Das Phaenomen, Audition Παπαδιαμάντη, Κοιμάστε σαν πουλάκι;, bio, Lacrimae No 9480967824659.
* Ο Μιχάλης Σιγανίδης αποτελεί μέλος του κύκλου των χαμένων μουσικών της καθ’ ημάς Θεσσαλονίκης (Αχειροποίητος, Χ.Μ.Ο., Ανατόλια, Μαντολινάτα, Κ.Ω.Θ., Αχίλλειον, Φ.Ο.Θ.Κ., Σούπερ 8, Μορμώ, Αγροτικόν, Συν και Πλην, Τρίο Κροκ, Καφέ-Θέατρο, Χειμερινοί Κολυμβητές, Ε.Φ.Σ.Υ, Μικρός Αδερφός, Το Πρωί και το Βράδυ, Ιχνηλάτες του Ιούρα, Γουτού- Γουπατού, Primavera en Salonico, Visiting Cousins, Ο Ήλιος και το Φεγγάρι, Το Τραίνο – Φάντασμα Φίλος,Εφάμιλλοι, Siganidis Tours, Ευτυχής Τετράπους Γαμέτης, Μικρές Αγγελίες, D.S.M. III, Συγκρότημα Λαμπράκη, Basse classe, The Low Tsakras, Sabbath Lift, Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη, The Hus-band, Οι Άλλοι, 97%).

Tags: