Μετάδοση Συναυλίας των Προφίλ

Written by Nefeli Arditti on . Posted in Σύντομα νέα

Τετάρτη 14/04/2021, 22:00-23:00

Το Μεταδεύτερο μεταδίδει τη συναυλία της μπάντας Προφίλ που ηχογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε στο θέατρο “Φούρνος” και μεταδόθηκε από το κανάλι τους στο YouTube στις 06/03/2021.

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία τους εμφάνιση, οι “Προφίλ” ξαναβρίσκονται μαζί στη σκηνή με μία ιδιαίτερη ακουστική ενορχήστρωση, καλώντας μας να κλείσουμε τα μάτια για να βρεθούμε σαν μία παρέα σε κάποιο stage ακούγοντας και τραγουδώντας riff και στίχους που μας εκφράζουν και μας εμπνέουν.

Τρόποι Στήριξης:
• στο λογαριασμό paypal της μπάντας [email protected]
• Iban GR6002600930000630100229369
• Επίσης είναι διαθέσιμα για παραγγελία cd “Αόρατα Παιδιά” και T-shirt! Για λεπτομέρειες pm στη σελίδα της μπάντας στα social media.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Φούρνος: Μάνος Γεωργακόπουλος – Αναστασία Παπαδάκη (εικόνα), Βαγγέλης Μόσχος – Χρήστος Μπρίτο (ηχοληψία), Manos G. – Προφίλ (επεξεργασία ήχου και εικόνας) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=EXZO_qjT66M

Λίγα λόγια για τους Προφίλ

Οι Προφίλ δημιουργήθηκαν το 2000 από τους Πέτρο Κασιμάτη, Γιώργο Συλλιγάρδο, Μανώλη Ρίζο, Σπύρο και Ηλία Πολυχρονόπουλο, φίλους ήδη από τα παιδικά τους χρόνια. Σήμερα στη μπάντα συμμετέχουν οι Πέτρος Κασιμάτης (φωνητικά, τρομπέτα), Ηλίας Πολυχρονόπουλος (μπάσο), Μανώλης Ρίζος (τύμπανα), Γιώργος Συλλιγάρδος (κιθάρες).

Έως το 2007 λειτουργούσαν ως cover band, αλλά από το 2008, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το όνομα Προφίλ ξεκίνησαν να δουλεύουν δικές τους συνθέσεις που κινούνται στο χώρο του ελληνόφωνου ανεξάρτητου rock. Οι επιρροές τους προέρχονται από την ξένη κιθαριστική σκηνή και από σχήματα όπως οι joy division, sonic youth, cure, pearl jam, pixies, sound, radiohead, αλλά και οι Έλληνες δημιουργοί όπως Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια κ.α.

Οι Προφίλ εμφανίζονται συστηματικά σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, ανοίγουν συναυλίες και συνεργάζονται με μπάντες και καλλιτέχνες της νέας ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής και το 2015 ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο, τα Αόρατα Παιδιά που διανέμεται αποκλειστικά χέρι – χέρι ή στις συναυλίες των Προφίλ και μπορείτε να τον κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα www.profil.band.