Μάνος Χατζιδάκις 20 χρόνια

Written by metadeftero on . Posted in Εκτός έδρας

20 χρόνια μετά τον Μάνο Χατζιδάκι – 15.06.2014

H Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 ήταν για μας μεγάλη μέρα, το αυτοδιαχειριζόμενο ιντερνετικό ραδιόφωνο “ΜεταΔεύτερο” εγκαινίασε το νέο του πρόγραμμα διοργανώνοντας μεγάλη ανοιχτή συναυλία στη μνήμη του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ανήμερα της συμπλήρωσης 20 ετών από τότε που πέρασε στην αθανασία.

Η ζωντανή μετάδοση της συναυλίας αποτέλεσε την έναρξη των νέων μας μεταδόσεων, που πια έχουν βάση το studio στην Πανεπιστημίου 56 στην Αθήνα, στον πάνω όροφο του Music Corner, αλλά βγαίνουμε έξω στους χώρους πολιτισμού.

Ήταν και το πρώτο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που προκαλέσαμε – οργανώσαμε οι ίδιοι, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το νέο μας ραδιοφωνικό πρόγραμμα και την προσήλωσή μας στη δημιουργία πολιτισμού.

Η συναυλία που έγινε στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, περιλάμβανε κύκλους και θραύσματα του έργου του Μάνου Χατζιδάκι σε τρία μέρη:

Α΄ μέρος: Μάρκος Κώτσιας πιάνο / τραγούδι: Ηλίας Λιούγκος.

Β΄ μέρος: Σάκης Κοντονικόλας πιάνο / τραγούδι Σοφία Αβραμίδου

Γ΄ μέρος: Ευάγγελος Ζωγράφος κοντραμπάσο, Νίκος Κατριτζιδάκης φλάουτο πίκολο, Χριστίνα Κολοβού βιολοντσέλο, Βασίλης Μάλλιος όμποε, Αριστείδης Χατζησταύρου κλασική κιθάρα, Θανάσης Μωραίτης τραγούδι – μουσική επεξεργασία-διεύθυνση Δημήτρης Λέκκας

Έκτακτη συμμετοχή: Αλίκη Καγιαλόγλου.

Για τον Μάνο Χατζιδάκι και το Μετα Δεύτερο μίλησαν ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Μητρόπουλος.

Tags: ,