ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΕΠΟΧΗ

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΕΠΟΧΗ
Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης
Εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ

Βικτωριανή εποχή, φαντάσματα, εγκαταλελειμμένα αρχοντικά, δάση αρχαία και οι πάγοι του αρκτικού κύκλου.

Έξι ιστορίες που μοιάζουν με παραμύθια τρόμου μιας άλλης εποχής, αλλά που εξακολουθούν να διατηρούν την γοητεία τους έως και σήμερα.

Διαβάζεται χωρίς διακοπή, η δεξιοτεχνική μετάφραση του Θωμά Μαστακούρη βοηθά στο να βυθιστούμε στο κλίμα της εποχής εκείνης και στο πως ο κόσμος ερμήνευε ή προσπαθούσε να δώσει εξήγηση σε φαινόμενα που ξεπερνούσαν την λογική θεώρηση των πραγμάτων.

Οι λάτρεις του είδους θα ενθουσιαστούν και οι απλοί αναγνώστες θα μαγευτούν από το ύφος της γραφής και της ατμόσφαιρας του βιβλίου αυτού.

Από τις αχανείς παγωμένες περιοχές του Αρκτικού Κύκλου μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, και από τα ανάκτορα βασιλέων και τις επαύλεις αριστοκρατών μέχρι τα πιο ταπεινά χωριά, οι ψυχές των νεκρών που αρνούνται να αποδεχθούν τον θάνατο των κορμιών που κατοικούσαν, επιστρέφουν για να ζητήσουν εκδίκηση από τους ζωντανούς, να τραβήξουν μαζί τους στον τάφο αγαπημένα πρόσωπα ή, απλώς, για να αντλήσουν λίγη από τη ζεστασιά της αληθινής ύπαρξης.

Ιστορίες φαντασμάτων από τη βικτωριανή εποχή, μια περίοδο κατά την οποία οι αρχέγονες δοξασίες αντιμάχονταν τον ορθολογισμό και την επιστήμη, και ο θάνατος ασκούσε μια παράξενη, νοσηρή έλξη πάνω στους θνητούς.

                                                                                                        (Από το οπισθόφυλλο)
                                                                                                         Κατερίνα Σαμψώνα