ΚΕΘΕΑ Εν δράσει

Written by metadeftero on . Posted in Σύντομα νέα

To KΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με έδρα την Αθήνα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης σε κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στόχος τους είναι η ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση, η μείωσης της βλάβης που έχει προκληθεί από τη χρήση και η προετοιμασία για ένταξη σε θεραπευτική δομή εντός ή εκτός φυλακής -εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Υπηρεσίες παρέχονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων “Άγιος Παύλος”, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού για άνδρες και στο κατάστημα κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών.

Το KEΘEA ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ έχει δημιουργήσει επίσης τρεις Θεραπευτικές Κοινότητες για κρατούμενους, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού για άνδρες και στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών. Oι Κοινότητες λειτουργούν σε ειδικούς, παραχωρημένους χώρους, με ημερήσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεραπεία, εκπαίδευση, κατάρτιση, καθώς και ομάδες εργασίας. Η συνέχεια της θεραπείας μετά την αποφυλάκιση εξασφαλίζεται στη Θεραπευτική Κοινότητα του KEΘEA ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης στην Αθήνα, με τελικό στόχο την κοινωνική επανένταξη.

Στο Κέντρο μπορεί επίσης να απευθυνθεί και κάθε χρήστης που αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο. Ανάλογα με τις ατομικές τους ανάγκες, οι προσερχόμενοι στο Κέντρο εντάσσονται στην καταλληλότερη για αυτούς φάση: προετοιμασία και κινητοποίηση για θεραπεία, κυρία φάση θεραπείας, κοινωνική επανένταξη, μεταθεραπευτική παρακολούθηση. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται σε εξωτερική ημερήσια βάση με δυνατότητα φιλοξενίας στον ξενώνα του Κέντρου όσων δεν διαθέτουν στέγη ή προέρχονται από περιοχές εκτός Αττικής. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη συνεχή επαφή των μελών με την ευρύτερη κοινωνία, μέσα από επαγγελματικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Το Κέντρο παρέχει επίσης υποστήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον των εξαρτημένων.