Κέντρο ελεγχου τηλεοράσεων

Written by George Georgiadis on . Posted in Περιπλανώμενος δερβίσης

του Γιώργου Γεωργιάδη

Τωρα που το καντηλι του 2014 αργοσβηνει αναλογιζομαι τα διαφορα που ειδα και εκανα.

Σιγουρα ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα για μενα ηταν η αναμεταδοση της συναυλιας των Κωστη Ζουλιατη και Μιχαλη Καταχανα απο εναν χωρο τον οποιο γνωριζα μεν αλλα δεν ειχα επισκεφθει ποτε ως τοτε, το Κεντρο Ελεγχου Τηλεορασεων.

Στην Κυψελη λοιπον, σε ενα χωρο που καποτε ηταν βιοτεχνια που κατασκευης ασπρομαυρων τηλεορασεων και κατω απο τον ιδιο τιτλο “Κεντρο Ελεγχου Τηλεορασεων” λειτουργει ενα κεντρο πολιτιστικων εκφρασεων, με απευθυνση στην γειτονια και οχι μονο.

Εκει που καποιοι απεκτησαν την πρωτη τους τηλεοραση, εγω πηρα το βαπτισμα του πυρος στις ραδιοφωνικες αναμεταδοσεις.

Χωρος φτιαγμενος με μερακι και ανθρωπινη ζεστασια.

Σκεφτομουν οτι αυτο που συμβαινει εκει, οπου ενας χωρος εγκατελειμενος αναγενναται, αναβαθμιζοντας την περιοχη και δινοντας βημα σε σημαντικες καλλιτεχνικες εκφρασεις, οπως η συναυλια μουσικου αυτοσχεδιασμου που παρακολουθησα, ειναι κατι αρχιζει να συμβαινει σιγα σιγα και αθορυβα σε ολη την κοινωνια.

Δυναμικοι ανθρωποι μαζευουν κομματι κομματι τα συντριμια της κρισης και φτιαχνουν πραγματα μικρα αλλα ουσιαστικα χωρις να περιμενουν απο κανεναν σωτηρα, ευεργετη η μαικηνα να τους σωσει, να τους βολεψει να τους τακτοποιησει.

Οντας σε ενα αυτοδιαχειριζομενο ραδιοφωνο, συναντησα ανθρωπους που χωρις να τους ξερω απο πριν ενοιωσα οτι ειμαστε μαζι σε ενα νεο ρευμα που προσπαθει να παει τα πραγματα μπροστα.

Βγηκα απο εκει μεσα μαγεμενος απο την μουσικη, ενθουσιασμενος απο τις παραλληλες προσπαθειες και σιγουρος οτι θα ξαναπαω συντομα