Η Νένα Βενετσάνου στον Μανδραγόρα 23mg

Written by Mandragoras on . Posted in Μανδραγόρας, Σύντομα νέα

Τετάρτη 1η Φλεβάρη 2017, 14:00 με 15:00

Η Νένα Βενετσάνου είναι συνθέτης και τραγουδίστρια, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Αυγούστου 1955. Η Νένα Βενετσάνου είναι από τις μεγαλύτερες φωνές της εποχής μας. Ανήκει στην πρώτη κατηγορία των Ελλήνων τραγουδιστών με διεθνή καριέρα και με εξαιρετικές ερμηνείες, ανυπέρβλητης εκφραστικής κομψότητας. Προικισμένη με μια σπάνια φωνή εμπλούτισε το ελληνικό τραγούδι και συνέβαλε στην διεθνή αναγνώριση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τις εκλεπτυσμένες ερμηνείες της και την δισκογραφία της.

Σε ηλικία 6 χρονών άρχισε τα πρώτα μαθήματα μουσικής με τον Χάρη Κλαδάκη και συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο Αθήνας και Σύρου. Δημοτικό σχολείο πήγε στο Παλαιό Ψυχικό. Γυμνάσιο πήγε στις «Ουρσουλίνες» του Ψυχικού και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Σύρου. Το 1973, έφυγε για τη Γαλλία για πανεπιστημιακές σπουδές. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Besançon Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία μέχρι το 1977. Παράλληλα πήρε μαθήματα τραγουδιού, στο Παρίσι, από την Ίρμα Κολάση.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1977 για τη συγγραφή μεταπτυχιακής εργασίας πάνω στο έργο του Γιάννη Τσαρούχη, ξαναέρχεται σε επαφή με την νέα, μεταδικτατορική πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας. Εντάσσεται σε διάφορα κοινωνικά κινήματα και ενσωματώνεται τελικά στο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κίνημα, όπου γράφει και τα πρώτα της τραγούδια τα οποία γίνονται σημείο αναφοράς του Γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα.Συνεργάζεται με την Ελένη Καραΐνδρου και τον Χρήστο Λεοντή. Εμφανίζεται στην τηλεόραση και δίνει το πρώτο της υπαίθριο κονσέρτο μπροστά σε 3.000 άτομα. Ο Χρήστος Λεοντής την προσλαμβάνει για μια δίχρονη περιοδεία.  Βικιπαιδεία

Tags: , , ,