Αλιείς Μαργαριταριών

Written by Stamatis Parhas on . Posted in Αλιείς Μαργαριταριών, Σύντομα νέα

Δευτέρα 22.04.2019 10:00-12:00 το πρωί…

… ακούμε τον πιανίστα, keyboardίστα συνθέτη / ερμηνευτή Nils Frahm και τους Winged Victory For The Sullen να κινούνται μεταξύ κλασικών τρόπων και ηλεκτρονικής / ambient μουσικής. Με guest star στο studio. Ο Nils Frahm γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στο Αμβούργο. Ο πατέρας του, Klaus Frahm –φωτογράφος και συνεργάτης της δισκογραφικής εταιρείας ECM– για την οποία φιλοτέχνησε αρκετά εξώφυλλα δίσκων, παρότρυνε το γιο του σε νεαρή ηλικία να ασχοληθεί με το πιάνο.

Στην εφηβεία του βέβαια, ο Nils ήθελε να το παρατήσει και να γίνει πιλότος, όμως ο πατέρας του δε συμφωνούσε· αισθανόταν ότι έπρεπε να συνεχίσει τη μουσική. Τού υποσχέθηκε λοιπόν να τού αγοράσει ένα πολύ καλό keyboard για να παίζει σε μπάντα με τους φίλους του. Το Αμβούργο της εφηβείας του Nils ήταν γεμάτο κλαμπ που οργάνωναν πάρτι σε ρυθμούς χιπ χοπ, πανκ, τρανς και τζαζ. Αυτοί οι ήχοι επηρέασαν αρκετά τα ακούσματα και το παίξιμό του, ενώ αποτέλεσαν τη βάση για να δημιουργήσει τον προσωπικό του ήχο, συνδυάζοντας το κλασικό πιάνο με την ηλεκτρονική μουσική.
Όταν το 2006 μετακόμισε στο Βερολίνο, έφτιαξε στο σαλόνι του σπιτιού του ένα στούντιο ηχογράφησης. Αυτήν την περίοδο γνώρισε τον Peter Broderick, ο οποίος έκανε την παραγωγή στο πρώτο του αυτοσχεδιαστικό άλμπουμ για σόλο πιάνο (The Bells) και τον σύστησε στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Erased Tapes Records.