Κατερίνα Σωτηρίου & Έλενα Τιμπλαλέξη: Μετεικάσματα

Written by metadeftero on . Posted in Εκτός έδρας, Σύντομα νέα

Κυριακή 19 Ιουνίου – Κυριακή 3 Ιουλίου 2016:

Η έκθεση ζωγραφικής των Κατερίνας Σωτηρίου και Έλενας Τιμπλαλέξη με τίτλο “Μετεικάσματα”φιλοξενείται στη Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Νάξου , σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το μετείκασμα έχει για τις δημιουργούς δύο ερμηνείες. Από τη μια μεριά, σημαίνει την εικόνα που εξακολουθεί να εμφανίζεται στην όραση έπειτα από την παύση έκθεσης στο οπτικό ερέθισμα. Από την άλλη, η κυριολεκτική αυτή πτυχή της ανθρώπινης φυσιολογίας δε μπορεί παρά να συμπληρώνεται από ένα μεταφορικό μετείκασμα, το αποτύπωμα μιας εικόνας, ενός τόπου στην ανθρώπινη ψυχή. Η Νάξος, η γη της και ο ορίζοντας όπου σμίγουν ουρανός και θάλασσα σε διάφορες εποχές και στιγμές της ημέρας γίνεται πηγή έμπνευσης. Το μετείκασμα του ναξιακού τοπίου ζεσταίνει και τροφοδοτεί με προσδοκία τους χειμώνες μας. Η ματιά της ενσώματης αντίληψης και το εποπτικό βλέμμα συνομιλούν μέσα από τις δύο εικαστικές ιδιολέκτους των δύο δημιουργών.

Τίτλος έκθεσης: Μετεικάσματα

Καλλιτέχνες: Κατερίνα Σωτηρίου & Έλενα Τιμπλαλέξη

Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Ουρσουλινών, Κάστρο Νάξου, Αίθουσα “Βιβλιοθήκη”.

Διάρκεια-ώρες λειτουργίας: 19 Ιουνίου-3 Ιουλίου 2016, Δευτέρα-Παρασκευή 18:00 -21:00 & Σάββατο και Κυριακή 11:00-13:00 και 18:00 -21:00.

Προγραμματισμένα εγκαίνια: Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, ώρα 19:00.