Οι Alcalica στην Αθήνα – ζωντανή μετάδοση

Written by metadeftero on . Posted in Εκτός έδρας

Σάββατο 1/11, λίγο μετά τις 22:00

παρουσιάζει ο Κώστας Αδαμόπουλος ,

τεχνική επιμέλεια Μάριος Δήμας

Με έξι δίσκους στις αποσκευές τους, αμέτρητα live και συνεργασίες, υπόσχονται μια έντονη και μυστηριακή βραδιά. Κάθε live τους είναι μοναδικό αφού έχουν την ξεχωριστή ιδιότητα να προσαρμόζονται στο χώρο και στους ανθρώπους, παίζοντας ζωντανά τα όργανα και μιξάροντας επί σκηνής, ενώνοντας σώματα, μυαλά και ψυχές σε έναν απελευθερωτικό χορό!

Οι Alcalica είναι μια γέφυρα που ενώνει την σύγχρονη με την παραδοσιακή μουσική. Ο ήχος τους αποτελείται από ένα μοναδικό κράμα φυσικών οργάνων από όλο τον κόσμο (όπως περσικό σαντούρι, μπαγλαμάς, αφρικανικό kalimba και πολλά άλλα) και ηλεκτρονικής μουσικής που κεντρίζει έντονα τη φαντασία και την αισθητική του κοινού, πάντα με τη συνοδεία της αέρινης όσο και επιβλητικής φωνής της Loi. Το αποτέλεσμά τους είναι μία εμπνευσμένη, κατά βάση industrial μουσική με γήινα στοιχεία και μπολιάσματα από drum ‘n’ bass και electro/dub.
Broken beats, dream ‘n’ bass, industrial electro world music, όπως λένε και οι ίδιοι!

Η μπάντα αρχικά ξεκίνησε τον πειραματισμό με την ποίηση και την μουσική το 2004 στο Ανατολικό Βερολίνο όπου τα μέλη της διέμεναν σε κοινοβιακούς χώρους, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έξι δίσκους στη δική τους ανεξάρτητη εταιρεία Photovoltaic records.

Οι Alcalica είναι ένα σχήμα που ρέει, συνεχώς σε κίνηση και εξέλιξη. Ο πυρήνας της μπάντας είναι ο Λεωνίδας Δανέζος και η Julie Loi που συνεργάζονται ανά περιόδους με πολλούς αξιόλογους, Έλληνες και μη, μουσικούς. Καθόλου τυχαία, βρέθηκαν να ανοίγουν τις συναυλίες των Baba Zula και να τζαμάρουν μαζί τους σε ψυχεδελικά/παραδοσιακά τοπία. Αυτόν τον καιρό τους συνοδεύει στις μουσικές τους αναζητήσεις και επί σκηνής ο βιολιστής Στέφανος Φίλος.

Όπως στον ήχο τους έτσι και στη ζωή έχουν δύο βάσεις, σε Βερολίνο και Μυτιλήνη, ενώ η φήμη της μπάντας έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια τα εγχώρια σύνορα. Άλλωστε είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουν παίξει σε σκηνές μεγάλων μουσικών festivals σε όλη την Ευρώπη, σε film festivals, σε κοινωνικοπολιτικά festivals και σε αμέτρητα μικρά και μεγάλα events.

Το Μεταδεύτερο μεταδίδει ζωντανά την εμφάνισή τους στο Floral στην πλατεία Εξαρχείων, συνομιλεί μαζί τους στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και παρακολουθεί διακριτικά το DJ set που θα παρουσιάσουν την Κυριακή στο Boiler (Βλαχαβα 9)

Tags: ,